Individualni potniki

Potovanja ali počitnice v lastni režiji

Vodič “Potovanja ali počitnice v lastni režiji” je namenjen vsem tistim, ki sami pripravljate svoja potovanja in počitnice, mi pa smo vam z informacijami, zbranimi na enem mestu, olajšali dolgotrajno iskanje po različnih spletnih straneh. Osnovni seznam dejavnosti, ki običajno sestavljajo aranžmaje v lastni režiji, vam bo v pomoč pri hitrem načrtovanju – lahko sledite seznamu in enostavno pripravite svoj lasten itinerar ali pa uporabite le posamezne iskalnike.

Individualni potniki običajno svoje poti načrtujejo sami. Dandanes pa se na svetovnem spletu pojavlja ogromno ponudnikov in platform, ki niso vredni zaupanja. Vsaka stvar se enkrat zgodi prvič in tudi pri potovanjih je tako. Še tako skrbno načrtovano potovanje lahko postreže s presenečenji, tako pozitivnimi kot tudi tistimi manj zaželenimi.

Načrtovali smo že veliko takšnih in drugačnih poti. Učili smo se na lastnih napakah, pri načrtovanju svojih samostojnih ali družinskih potovanj in počitnic. Ne želimo, da vam kakšna malenkost, ki bi se ji lahko izognili, pusti grenak spomin na potovanje. Zato vam dajemo na razpolago vse naše znanje in izkušnje. Prepustite se strokovnjakom in pripravili vam bomo vse potrebno za vaš brezskrben oddih, poleg tega pa vam bomo na voljo tudi med samim potovanjem, če boste potrebovali pomoč ali nasvet.

Želite več informacij? Preverite možnosti naše pomoči in svetovanja.

Pred izbiro datuma oziroma pripravo potovalnega načrta najprej preverite dostopnost (odprtost meja, vizumi…) in varnost države, v katero se odpravljate. Morda se zaradi pretekle COVID-19 pandemije spremenjeni pogoji vstopa v vašo ciljno državo ali državo na vaši poti. S pregledom aktualnega dogajanja v ciljni državi in državah na poti se lahko seznanite na strani MZZ

Časovno umestitev svojega potovanja preverite tudi s pogoji in termini cepljenj, v kolikor so za vašo ciljno državo potrebni:
ambulanta za potnike in cepilna mesta,
cepljenje (priprava na potovanje – obvezna, rutinska in priporočena cepljenja),
priporočila glede na državo oziroma destinacijo,
– druga zdravstvena tveganja (višinska bolezen, morska bolezen, piki in ugrizi živali, poškodbe…),
– nalezljive bolezni (črevesne, kapljične, kontaktne…).

Potovalni načrt je ključnega pomena za uspešen potek izleta ali potovanja. Tega se turistične agencije še kako zavedamo pri pripravi svojih programov. Zakaj se na svoj lasten izlet, potovanje ali počitnice ne bi pripravili kot profesionalec?

Seveda je zanimivo potovati in raziskovati spontano, vendar preveč spontanosti in nepripravljenosti lahko kaj hitro privede do težav. S pripravo vsaj osnovnega potovalnega načrta se lahko izognete marsikateri nevšečnosti na poti (npr. rezervacija namestitve ali ogleda na napačen dan ali ob napačni uri, prekrivanje dejavnosti, odpiralni časi…).

Osnovni potovalni načrt mora vsebovati:
– točen datum odhoda in okvirno uro odhoda od doma
– pri načrtovanju časovne komponente poti je seveda ključno prevozno sredstvo (potovanje z avtomobilom nam dopušča več svobode in prilagajanja, medtem ko smo pri javnih avtobusnih, železniških in trajektnih prevozih ter letalskih prevozih vezani na točno določen urnik)
– ustrezno časovno načrtovanje potovanja (npr. ustrezna razporeditev ogledov, problem prenatrpanosti zaradi kratkega razpoložljivega časa, upoštevanje dolžine dneva, upoštevanje utrujenosti zaradi jet-laga…)
– načrtovanje in ustrezna časovna opredelitev v naprej plačanih ogledov in vstopnin

Del priprave potovalnega načrta je seveda tudi zdravstvena priprava in razmislek o ciljni državi. Več o tem si lahko preberete tu.

Zelo pomembno je, da svoj potovalni načrt zaupate tudi nekomu, ki bo ostal doma (starši, sorodniki, prijatelji). Dobro je, da vsaj pogovorno razumejo katerega izmed tujih jezikov (angleščina, nemščina, francoščina, španščina) in so zmožni osnovne komunikacije.

V kolikor bi potrebovali nasvete ali pomoč pri pripravi le dela ali celotnega potovalnega načrta, vam pri tem lahko pomagamo. Naročite se na posvet in pogovorili se bomo o vašem potovanju.

Izbira prevoza

Letalski prevoz

Najem avtomobila

Vsebina bo kmalu na voljo.

Avtobusni prevoz

Vsebina bo kmalu na voljo.

Izbira namestitev

Namestitev lahko poiščete s spodnjima obrazcema. Levi je bolj splošen in omogoča tudi primerjavo cen med različnimi platformami. Desni pa vam omogoča iskanje po Booking.com platformi, kjer lahko uporabite tudi nastavitve in ugodnosti svojih že ustvarjenih profilov.

Ker pa želimo, da svoj dopust načrtujete in preživite brezskrbno, smo vam na voljo za pomoč in svetovanje. Pokličite nas v času uradnih ur ali pa se naročite na individualni posvet. Z veseljem vam bomo pomagali (v primeru rezervacije preko naše internetne strani je svetovanje brezplačno).

Booking.com

Izbira plačljivih ogledov

Že doma lahko kupite vstopnice za številne oglede v sklopu vašega izleta ali potovanja. Izognite se čakanju v dolgih vrstah (npr. Vatikanski muzeji, Alhambra, muzej voščenih lutk…) ali pa si zagotovite svojega lastnega lokalnega vodnika, ki vas bo popeljal po skritih kotičkih mest in zanimivostih, ki jih odlično poznajo le domačini.  Zagotovite si popolno doživetje in si organizirajte oglede po svoje. Bodite pozorni na to, da se vodeni ogledi in ekskurzije izvajajo v angleščini, nemščini, italijanščini, francoščini ali španščini. Pri nakupi prednostnih vstopnic ne gre za voden ogled, razen, če ni to posebej določeno. 

Kaj se v določenem mestu resnično morate videti in obiskati? Vprašajte nas, z veseljem vam bomo priskočili na pomoč z nasvetom ali predlogom.

Zavarovanja

Vsebina bo kmalu na voljo.

Vse na enem mestu

Na enem mestu so zbrani iskalniki za vse potrebne elemente vašega samostojnega izleta, potovanja ali počitnic.

Zaupanja vredni ponudniki

Izbrani so zaupanja vredni ponudniki, s katerimi že dlje časa sodelujemo in so mednarodno priznani.

Naša asistenca

Na voljo smo vam za nasvete in pomoč pri načrtovanju vaših samostojnih izletov, potovanj in počitnic.

Pomoč na poti

Če se vam na poti kaj zalomi, nas lahko pokličete in pomagali vam bomo najti rešitev - več glav več ve.