Aktivna Kreta

8 dnevno pohodniško potovanje

Datum odhoda

5. oktober 2020

Cena

že od 1.099.-€

Status odhoda

Zbiramo prijave

Program

Zakaj aktivna Kreta? Naužijte se lepot tega čudovitega grškega otoka ter se sprostite ob sprehodu po odmaknjenih soteskah in pogledu na čudovite spokojne plaže. Izkusite čudovito harmonijo aktivnost in ležernost.

1. dan: Slovenija – Dunaj – Chania

Po pristanku na grških tleh bomo pričeli pisati novo “odisejado”. Celotnega tedna ne bomo namenili iskanju Minotavra po zapletenem labirintu, ampak ga bomo raje preživeli aktivno – z občudovanjem naravnih lepot in turkizne barve morja, okušali bomo grške kulinarične dobrote, se nastavljali soncu ter dan za dnem kaj novega “ušpičili”. Za začetek si bomo v Chaniji najprej oddahnili od poti.

2. dan: Chania – Balos – Paleochora
(zajtrk)

Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo ne mara prijetnega vzdušja, slikovitih ozkih uličic, mestne tržnice, očarljivih majhnih trgovinic ter pisane ponudbe tavern ob starem pristanišču? Po jutranji kavi v Chaniji, se bomo odpravili na Balos. Plažo, ki krasi številne razglednice s Krete. Dan bomo zaključili na jugu, v prikupni Paleochori.

3. dan: Paleohora – Azogires – Anidri kanjon – Paleochora
(zajtrk)

Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Prav takšna pa je tudi gorska vasica Azogires. Sicer daje vtis zaspane vasi, kjer se nič ne dogaja, vendar naj vas to ne zavede. Domačini so polni nenavadnih in zanimivih zgodb, ob katerih boste obsedeli odprtih ust, ne da bi vedeli kako hitro mineva čas. Nekoč zatočišče hipijev, je danes izhodišče za pohodniško raziskovanje. Tudi mi se bomo podali iz Azogiresa po kanjonu Anidri in se ne bomo ustavili dokler ne zaslišimo šuma morja. (Pričakujemo približno 4 ure hoje.)

4. dan: Prost dan ali pot čez vrat krokodila
(zajtrk)

Dan boste lahko preživeli po svoje – umirjen počitek na plaži s knjigo v roki, lovljenje ravnotežja na SUP-u ali posedanje na glavnem trgu ob slastnem frapeju. lahko si izposodite tudi kolo ali skuter. Tisti, ki pa vas žene pohodniški duh pa se boste lahko v našem spremstvu odpravili čez “krokodilji vrat”. Vas že mika avantura?
(Pohodniška pot čez krokodilji vrat traja približno 5 ur.)

5. Paleochora – soteska Irini – Soughija – Omalos
(zajtrk, večerja)

Kreta je dom številnih kanjonov in sotesk. Irini je ena izmed soteska s posebnim šarmom in lepoto, kjer je narava je razkrila svojo kreativnost. Prikupna pot je speljana po senčnih kotičkih, hoja pa bo na koncu poplačana s skokom v morje v Soughiji. To je manjša počitniška vasica, kjer ne manjka prijetnih tavern, hladnega frapeja, nasmejanih domačinov in občutka, da lahko čas tudi obstane. Iz Soughije se bomo odpeljali proti planoti Omalos.
(Pričakujemo približno 3 ure hoje.)

6. dan: Omalos – soteska Samaria – Agia Roumeli – Loutro
(zajtrk)

Prehodili bomo sotesko Samaria – najbolj poznano in mogočno sotesko na Kreti, ki je tudi ena najdaljših v Evropi. Osvežitev in sprostitev v vasi Agia Roumeli vas bo napolnila s potrebno energijo in nahranila vse vaše čute. V popoldanskih urah se bomo vkrcali na trajekt in zapluli do Loutroja, kjer boste na svoj račun prišli vsi romantiki in ljubitelji zelo majhnih krajev.
(Pričakujemo približno 6 ur hoje.)

7. dan: Loutro – Hora Sfakion
(zajtrk)

Naša zadnja etapa bo kratka, a sladka. Zjutraj bo še nekaj časa za martinčkanje na soncu, potem pa lahek skok do Hore Sfakion. Pot bomo ponovno začinili s plažami ob poti. Priča bomo divjemu, odmaknjenemu in epičnemu delu Krete, kamor lovke masovnega turizma ne sežejo. Oddih za dušo, krepitev za telo!
(Pričakujemo približno 3 ure hoje.)

8. Hora Sfakion – Chania – Dunaj – Slovenija
(zajtrk)

V nahrbtnike bomo shranili mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pocrkljali z grškim zajtrkom in pomahal Kreti “kmalu na snidenje”.

Cena potovanja

– 8 do 14 udeležencev: 1.099.-€ na osebo

Akontacija

400.-€ na osebo

Popusti

Ni predvidenih popustov.

Vstopne postaje

Ljubljana

Cena vključuje

Cena vključuje povraten transfer Ljubljana – Dunaj – Ljubljana, povratno letalsko vozovnico na relaciji Dunaj – Chania – Dunaj (20kg prtljage, 10 kg ročne prtljage, namestitve v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 2* na bazi nočitve z zajtrkom, 1 večerjo po programu, vse ladijske (Agia Roumeli – Loutro) in cestni prevoze po programu, prevoz prtljage, vstopnine po programu, turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco ter pripravo, organizacijo in izvedbo programa.

Obvezna doplačila ob prijavi

– prijavnina: 15.-€

Možna doplačila ob prijavi

– enoposteljna soba: 130.-€
– zavarovanje rizika odpovedi: 5% vrednosti aranžmaja
– zavarovanje z asistenco v tujini: po veljavnem ceniku

Obvezna doplačila na poti

Obveznih doplačil na poti, ob sestavljanju programa, ni predvidenih.

Možna doplačila na poti

Možnih doplačil na poti, ob sestavljanju programa, ni predvidenih.

Dodatne informacije

Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Celotno potovanje je načrtovano glede na optimalne (vremenske) pogoje in predvidevanja. Izpeljava celotnega potovanja je odvisna predvsem od vremenskih pogojev. Težavnost poti je LAHKA in primerna za vse, ki uživajo v pohodništvu, rekreacija pa predstavlja del njihovega vsakdana. Peti in šesti dan bomo s seboj na pot vzeli le stvari, ki jih bomo potrebovali za dva dni, naša preostala prtljaga pa bo prispela do hotela z ladjo.
Število mest je omejeno (min. 8 udeležencev, max. 14 udeležencev).