Kopalni avtobus Izola

enodnevni avtobusni izlet

Datum odhoda

odhodi ponovno v letu 2021

Cena

že od 15.-€ na osebo

Status odhoda

Zbiramo prijave

Akontacija

5.-€ na osebo

Popusti

– otroci do dopolnjenega 12. leta: 10.-€

Program

Zbor potnikov za “kopalni avtobus Izola” na dogovorjenih mestih ob dogovorjenih urah. Vožnja po primorski avtocesti mimo Postojne, Razdrtega in Kopra do Izole. Možnost kopanja na izolski mestni plaži (blizu hotela Delfin) ali na plažah Simonovega zaliva.

Urejena plaža Simonovega zaliva je delno betonirana, peščena in mivkasta. Manjši zaliv z mivko in lepim nizkim dostopom v morje je primeren za najmlajše. Po obmorski promenadi se lahko sprehodite do plaže pod Belvederjem in nato do Mesečevega zaliva na levi strani, oziroma proti plaži Delfin in centru Izole na desni strani. Izolo bomo zapustili ob 19:00.

Sproščen enodnevni kopalni izlet na slovensko obalo ponuja tudi možnost samostojnega raziskovanja. Navdušencem nad pestro preteklostjo svetujemo obisk izolskega starega mestnega jedra, ki je le dobrih 10 minut oddaljen od kraja, kjer vas bo odložil naš avtobus.

Kaj si lahko v Izoli ogledate?

Po slikovitih in ozkih uličicah se lahko povzpnete do cerkve Sv. Mavra, se sprehodite do izolske plaže ob svetilniku ali čas preživite v Izolani – hiši morja.

Če vam je ljubša arheologija pa vam vsekakor svetujemo obisk arheološkega parka Simonov zaliv, ki se nahaja ob plaži v Simonovem zalivu. Park je od leta 1999 kulturni spomenik državnega pomena zaradi arheoloških, zgodovinskih, umetnostnozgodovinskih, naselbinskih, krajinskih in drugih izjemnih lastnosti. V sklopu obiska si boste lahko ogledali ostanke obmorske rezidencialne rimske vile (villae maritimae) z gospodarskim poslopjem in največje pristanišče iz istega časa, ki skupaj predstavljata eno največjih posestev v tem delu Istre. Prostori rimske vile so tlakovani s črno-belimi mozaiki neprecenljive vrednosti. V parku so uredili tudi manjšo muzejsko razstavo z avdio in video elementi.

Cena izleta

– 20 do 25 potnikov: 17.-€ na osebo
– 26 do 49 potnikov: 15.-€ na osebo

Cena vključuje

Cena vključuje prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški (cestnine, parkirnine).

Cena ne vključuje

Cena ne vključuje vstopnin predlaganih ogledov v Izoli in okolici ter lastne porabe.

Vstopne postaje

– glavna avtobusna postaja Kočevje ob 6:30
– avtobusna postaja Dolenja vas ob 6:45
– avtobusna postaja Ribnica – cerkev ob 7:00
– avtobusna postaja Žlebič – “Kocka” ob 7:05
– avtobusna postaja Sodražica ob 7:15

Obvezna doplačila ob prijavi

V primeru plačila z gotovino ali bančnim nakazilom se prijavnina ne zaračunava.
V primeru plačila z bančno kartico se zaračuna 3.-€ prijavnine na prijavnico.

Možna doplačila ob prijavi

– zavarovanje rizika odpovedi: 1,50€

Obvezna doplačila na poti

Obveznih doplačil na poti, v času sestavljanju programa, ni predvidenih.

Možna doplačila na poti

Možnih doplačil na poti, v času sestavljanju programa, ni predvidenih.

Dodatne informacije

Vstop na avtobus je možen na vseh avtobusnih postajah javnega potniškega prometa na relaciji Kočevje – Ribnica – Sodražica – Cerknica – Unec.
Ura odhoda in povratka se lahko razlikuje glede na vstopne postaje posameznih odhodnih dni. Točne ure odhodov bodo znane 2 dni pred odhodom glede na vstopne postaje prijavljenih potnikov. Ure povratkov se lahko razlikujejo glede na prometno situacijo.
Odhod iz Izole je predviden ob 19:00, ura se lahko spremeni glede na prometno situacijo ob odhodu in se lahko spremeni. S točno uro odhoda iz Izole boste seznanjeni ob prihodu v Izolo.