Oglej in Pordenone – Cvetlični sejem

enodnevni avtobusni izlet

Datum odhoda

sobota, 6. marec 2021

Cena

že od 39.-€

Status odhoda

Zbiramo prijave

Akontacija

15.-€ na osebo

Popusti

– otroci do dopolnjenega 15. leta: 5.-€

Program

Zbor potnikov na dogovorjenih mestih ob dogovorjenih urah. Vožnja mimo Ljubljane ter nadaljevanje poti po primorski avtocesti. Slovensko-italijansko mejo bomo prečkali na mejnem prehodu Vrtojba in pot nadaljevali po italijanski avtocesti. Prvi postanek v Furlaniji – Julijski krajini bomo naredili v mestu Oglej (Aqulieia), kjer si bomo ogledali čudovito ohranjene mozaike v baziliki Marijinega vnebovzetja in svetega Mohorja in Fortunata. Zametki današnje cerkvene stavbe segajo v 4. stoletje n.št., kasneje pa je bila cerkev večkrat predelana in dograjena. Današnja romansko-gotska bazilika z ločenim zvonikom skriva številne umetnostno-zgodovinske bisere, ki si jih bomo v sklopu vodenega obiska tudi ogledali. Za zidovi bazilike pa se skriva manjši arheološki park, kjer bomo lahko občudovali ostanke antičnega mesta z rečnim pristaniščem.

Po končanih ogledih sledi vožnja do mesta Pordenone, kjer si bomo skupaj ogledali glavne mestne znamenitosti, imeli pa boste tudi nekaj časa za samostojno raziskovanje. V zgodnjih dopoldanskih urah pa se bomo prepustili opojnemu vonju cvetličnih aranžmajev ter lepotam vrtnih postavitev na pordenonskem sejemskem prostoru. Na tradicionalnem 41. cvetličnem sejmu boste lahko izbirali med okrasnimi in tropskimi rastlinami, izdelki in orodji za vrtnarjenje in vzgojo cvetja ter vrtnim pohištvom za parke, zelenice, terase in balkone (možnost nakupa). Obiskali pa boste lahko tudi spremljajoče dogodke v sklopu pordenonskega sejma. V poznih popoldanskih urah sledi odhod proti domu. Povratek v večernih urah.

Cena izleta

– minimalno 30 udeležencev: 45.-€ na osebo
– minimalno 35 udeležencev: 42.-€ na osebo
– minimalno 40 udeležencev: 39.-€ na osebo

Cena vključuje

Cena vključuje prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški (cestnine, parkirnine), vstopnine (bazilika in rimski ostanki v Ogleju, cvetlični sejem), izposoja avdio sistema za vodenje po baziliki, kompetentno vodenje in spremljanje turističnega vodnika z licenco po programu ter organizacijo.

Cena ne vključuje

Vstopne postaje

– Kočevje
– Ribnica
– Ljubljana (Dolgi most)

Obvezna doplačila ob prijavi

V primeru plačila z gotovino ali bančnim nakazilom se prijavnina ne zaračunava.
V primeru plačila z bančno kartico se zaračuna 3.-€ prijavnine na prijavnico.

Možna doplačila ob prijavi

– zavarovanje rizika odpovedi: 1,50€
– zavarovanje z asistenco v tujini: po veljavnem ceniku

Obvezna doplačila na poti

Obveznih doplačil na poti, v času sestavljanju programa, ni predvidenih.

Možna doplačila na poti

Možnih doplačil na poti, v času sestavljanju programa, ni predvidenih.

Dodatne informacije

Vstop na avtobus je možen na vseh avtobusnih postajah javnega potniškega prometa na relaciji Kočevje – Ribnica – Ljubljana (Dolgi most) ter avtocestnih postajališčih primorske avtoceste v smeri mejnega prehoda Vrtojba.
Pogoji izleta in ogledi se lahko naknadno spremenijo glede na situacijo po epidemiji COVID-19 in priporočila uradnih institucij.