Predbožični Gradec

enodnevni avtobusni izlet

Datum odhoda

december 2020

Cena

že od 33.-€ na osebo

Status odhoda

Zbiramo prijave

Akontacija

10.-€ na osebo

Popusti

– otroci do dopolnjenega 15. leta starosti: 5.-€

Program

Zbor potnikov na dogovorjenih mestih ob dogovorjenih urah. Vožnja mimo Ljubljane in nadaljevanje poti po štajerski avtocesti do mejnega prehoda Šentilj.

Naš prvi postanek na avstrijskem Štajerskem bomo namenili ogledu zunanjščine (v kolikor bo mogoče tudi notranjščine) cerkve Sv. Barbare. Pisana, vesela, pozitivna božja hiša, ki jo je sezidal mojster Friedensreich Hundertwasser, je posebnost štajerskega mesta Bärnbach. Njen stolp, streha, fasada, zlata čebulasta streha in zlate krogle so raznolikih in bogatih oblik ter barv in privabljajo številne obiskovalce avstrijske Štajerske.

Po ogledu se bomo odpravili do deželne prestolnice Gradec, ki je bila pred nekaj leti v središču pozornosti kot evropska kulturna prestolnica. Sprehod po starem, povečini baročnem, mestnem središču nam bo omogočal pogled na pomembnejše spomenike in zgradbe. Mednje sodijo poznogotska stolnica, deželni dvorec s čudovitim renesančnim dvoriščem ter mavzolej Ferdinanda II. Posebno zanimivost Gradca predstavlja dvojno spiralno stopnišče iz poznega 15. stoletja, eden redkih ostankov nekdaj obsežne cesarske palače Friderika III..

Po vodenem ogledu skozi mesto bomo imeli nekaj prostega časa za individualno raziskovanje ter obisk pravljičnih božičnih sejmov, kjer se bomo družili ob tematsko obarvanih stojnicah, ki ponujajo raznovrstne lokalne dobrote in zanimivosti. Odhod v poznih popoldanskih urah. Ura povratka v Slovenijo je odvisna od trajanja postopka ob prehodu avstrijsko-slovenske meje.

Cena izleta

– minimalno 25 udeležencev: 52.-€ na osebo
– minimalno 30 udeležencev: 45.-€ na osebo
– minimalno 35 udeležencev: 40.-€ na osebo
– minimalno 40 udeležencev: 36.-€ na osebo
– minimalno 45 udeležencev: 33.-€ na osebo

Cena vključuje

Cena vključuje prevoz s sodobnim turističnim avtobusom s pripadajočimi stroški (cestnine, parkirnine), zunanje oglede po programu, kompetentno vodenje in spremljanje turističnega vodnika z licenco po programu ter organizacijo.

Cena ne vključuje

Vstopne postaje

– Kočevje
– Ribnica
– Ljubljana (Rudnik)

Obvezna doplačila ob prijavi

V primeru plačila z gotovino ali bančnim nakazilom se prijavnina ne zaračunava.
V primeru plačila z bančno kartico se zaračuna 3.-€ prijavnine na prijavnico.

Možna doplačila ob prijavi

– zavarovanje rizika odpovedi: 1,50€
– zavarovanje z asistenco v tujini: po veljavnem ceniku

Obvezna doplačila na poti

Obveznih doplačil na poti, v času sestavljanju programa, ni predvidenih.

Možna doplačila na poti

Možnih doplačil na poti, v času sestavljanju programa, ni predvidenih.

Dodatne informacije

Vstop na avtobus je možen na vseh avtobusnih postajah javnega potniškega prometa na relaciji Kočevje – Ribnica – Ljubljana (Rudnik).
Datum odhoda bo znan naknadno glede na situacijo po epidemiji COVID-19 in priporočila uradnih institucij.
Pogoji izleta in ogledi se lahko naknadno spremenijo glede na situacijo po epidemiji COVID-19 in priporočila uradnih institucij.