Turistični boni

Pa smo dočakali še tretji korona paket, ki poleg ostalih rešitev opredeljuje tudi turistične bone oziroma voucherje.

O turističnih boni je bilo povedanega in napisanega že veliko, če pa na kratko povzamemo le tiste pomembnejše stvari, ki se tičejo prejemnika turističnega bona, bi lahko rekli sledeče:

  • turistične bone bodo prejeli vsi, ki so imeli na dan 13. marca 2020 v Sloveniji stalno prebivališče
  • vrednosti turističnih bonov sta dve, in sicer 200.-€ in 50.-€ – turistični bon v vrednosti 200.-€ bodo prejele polnoletne osebe (torej rojeni do vključno leta 2002), turistični bon v vrednosti 50.-€ pa bodo prejele mladoletne osebe oziroma otroci
  • turistični boni bodo vnovčljivi neposredno pri ponudnikih turističnih namestitev in storitev, ki pa so omejene na nočitve in nočitve z zajtrkom
  • turistične bone je moč koristiti tudi v planinskih domovih in kampih
  • turistični bon je prenosljiv, vendar je prenosljivost omejena na drugo koleno, torej lahko stari starši prenesejo bon na svoje vnuke, prav tako pa se dopušča tudi prenos med partnerji v izvenzakonski skupnosti
  • turistični bon ne more biti predmet dedovanja – bon bo vnovčljiv le na podlagi izjave, ki je še v pripravi
  • veljavnost turističnega bona je omejena, in sicer bo bon veljal predvidoma od 1. julija do 31. decembra 2020
  • turističnih bonov ni mogoče unovčiti v turističnih agencijah in niso izplačljivi v gotovini ali katerikoli drugi obliki

Kaj je še dobro vedeti?

Darilni bon bo potrebno v celoti porabiti pri enem ponudniku, vendar pa lahko družina koriščenje bonov porazdeli. V praksi bi to pomenilo, da oče in mladoletni otrok svoja bona unovčita za prvi družinski oddih, mama in polnoletnik pa za drugi družinski oddih – vsi štirje torej z 250.-€ preživijo oddih v kampu poleti, oktobra pa se s preostalimi 400.-€ odpravijo na drugi družinski oddih v drugo namestitev.

Bodite pozorni, da bon lahko unovčite le za oddihe, ki se bodo zaključili do vključno 31. decembra 2020. V praksi to pomeni, da s turističnim bonom ne morete silvestrovati, saj morate svoj oddih zaključiti na Silvestra dan.

S turističnim bonom lahko poravnate le namestitev v z zakonom določenim namestitvenem objektu ali nočitev z zajtrkom. V zakonu določene namestitve so: hoteli, počitniški domovi, turistične kmetije, zasebne sobe, planinski domovi, mladinska prenočišča, kampi in druge nastanitve za krajši čas. Lahko se odpravite tudi v namestitvene objekte s polpenzionom, polnim penzionom ali all incusivom, vendar morate v tem primeru ostale storitve (torej dodatne obroke) doplačati sami.

 “Veselo na delo”

V želji po čim boljšem izkoristku pridobljenih bonov se je verjetno marsikdo izmed vas že podal na iskanje »idealne« turistične kmetije, apartmaja ali sanjskega butičnega hotela oziroma kampa na primerni lokaciji. Verjetno ste ugotovili, da so možnosti zelo široke, ponudba pa se bo v prihodnjih dneh, po uveljavitvi zakona, še povečevala.

Tudi v naši agenciji smo se, kljub temu, da bonov pri nas ne morete unovčiti, pripravili in aktivno spremljamo ponudbo namestitev, kjer boste turistične bone lahko koristili.

Odločili smo se, da vam s svojim znanjem, povezavami in izkušnjami brezplačno priskočimo na pomoč. Vse kar morate storiti je, da nam posredujete svoje želje in pričakovanja, mi pa bomo med pestro ponudbo našli tisto pravo namestitev za vas.

Da bo komunikacija lažja, točnejša in hitrejša, vas prosimo, da nam povpraševanja posredujete pisno, in sicer preko kontaktnega obrazca “Vprašajte nas” na naši internetni strani ali na elektronski naslov booking@iter-tours.si, spremljajte pa tudi našo internetno stran, kjer bomo v prihodnjih tednih objavljali opise izbranih turističnih namestitev. Na nas se seveda lahko obrnete tudi, če boste imeli še kakšno dodatno vprašanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Natisni

Ostale objave