Naša zgodba

“Potovanje te najprej pusti brez besed, nato pa te spremeni v pripovedovalca zgodb.”

Ibn Batuta

turistična agencija Iter - turistični boni 3

Beseda iter v imenu naše agencije izhaja iz latinščine in pomeni pot. Ime smo izbrali s posebnim namenom, saj želimo svojim strankam olajšati način izvedbe izletov in potovanj ter iskanje počitnic. Ne želimo, da greste “skozi trnje do zvezd”, ampak da z našo pomočjo, izkušnjami in znanjem izberete oddih ali izlet in potovanje, ki se ga boste še dolgo radi spominjali. Dovolite, da smo na poti z vami.

Svoje izzivov in doživetij polno potovanje smo začeli aprila 2017. Od takrat skrbimo za počitniške spomine ter brezskrbna potovanja in izlete svojih strank.

…vaša pot do popotniških in dopustniških spominov…

Majhnost je naša prednost

Majhnost je naša prednost, saj se lahko v polnosti posvetimo željam in pričakovanjem strank ter poglobljeno svetujemo pri izbiri. Prepričani smo, da lahko skupaj ustvarjamo dopustniške in popotniške spomine.

Pri oblikovanju programov izletov in potovanj za razpisne in organizirane skupine se trudimo, da vsebina zajema širok spekter različnih elementov, ki potniku orišejo celostno podobo ciljne destinacije. Z vsebinami obiskanih krajev se usmerjamo v spodbujanje razvoja in podporo lokalnemu okolju ter sledimo nacionalni strategiji razvoja turizma in zeleni shemi trajnostnega turizma. Pri delu skrbimo za visoko kakovost storitev, ki so vključene v program (prevoz, kompetentno vodenje, kulinarika) in poskrbimo za vsebinsko polne programe. Poleg zanimivih krajev in z njimi povezanimi dogodki, pa skrbno izbiramo tudi vodnike. Vodniki so pomemben člen izleta oziroma potovanja, tako vsi naši izleti in potovanja vključujejo turistično vodenje in ne zgolj spremljanja, ki ga mestoma dopolnjujejo tudi lokalni vodniki. Navdihujejo nas lokalne zgodbe, povezava s Slovenijo in prispevanje k razvoju doživljajskega turizma, hkrati pa z vsemi deležniki gradimo korekten posloven odnos. Posebnost naših programov je tudi skrbno načrtovana časovna razporeditev izleta ali potovanja.

Posebno skrb posvečamo tudi svetovanju pri izbiri počitniških destinacij in namestitev. Pri nas ni nič samoumevnega, vaše počitnice so tudi naše počitnice. S poznavanjem počitniških destinacij in korektnim odnosom do partnerskih domačih in tujih turističnih agencij vam svetujemo pri izbiri poletnih in zimskih počitnic ter krajših oddihov.

Iskanje novega, navdihujočega in zanimivega, je danes nekaj povsem običajnega, če pa k temu dodamo še dolgoletne izkušnje, se izoblikuje edinstveno popotniško ali počitniško doživetje.

Pridružite se nam!

Ajda Kljun, dipl. posl. in upr. v tur.,

je ustanoviteljica in lastnica turistične agencije Iter ter od leta 2006 turistična vodnica z državno licenco. Kmalu je ugotovila, da so spremembe edina stalnica in tako redno dopolnjuje svoja znanja in kompetence:

  • licenca GZS – nacionalni turistični vodnik, TV0664 (12.04.2006)
  • licenca GZS za turistične agencije – organizacija turističnih aranžmajev št. 1871 (12.04.2017)
  • licenca GZS za turistične agencije – posredovanje turističnih aranžmajev št. 1872 (12.04.2017)
  • licenca za vodenje po Narodnem muzeju Slovenije (februar 2023)
  • čebelarsko-turistična vodnica, ČTV 049 (2021)
  • lokalna vodnica za Škofjo Loko (2005)
  • lokalna turistična vodnica za Ribnico in Ribniško dolino (interno izobraževanje, 2012; licenca 2021)
  • izobraževanje na področju poznavanja slovenskih vinorodnih dežel (2022)
  • svetovalec v postopku preverjanja in potrjevanja NPK (2022)

Lepote Evrope in čarobnost raziskovanja je na začetku spoznavala preko izletov in potovanj s starši, vendar pa jo je vedoželjnost gnala naprej. Zaradi ljubezni do potovanj in spoznavanja novih kultur, je pravniške skladovnice knjig zamenjala za zgodovinske in filozofske. V času študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani je prosti čas namenila samostojnim potovanjem, po opravljenem državnem izpitu za turistične vodnike, pa je začela resneje razmišljati o vodniškem poklicu. Dolgoletno delo v turizmu ter redno obnavljanje praktičnega in teoretičnega znanja s področja turizma in turističnega vodenja, je leta 2017 dozorelo v odločitev o ustanovitvi lastne potovalne in turistične agencije, v sklopu katere še naprej uresničuje svoje sanje.