»Potovanje te najprej pusti brez besed, nato pa te spremeni v pripovedovalca zgodb.«

Ibn Batuta

Turistična agencija Iter - vaša pot do popotniških in dopustniških spominov.

Bi radi izvedeli več o nas in o našem načinu dela?
Vas zanima kaj ponujamo več oziroma drugače kot ostale turistične in potovalne agencije?

Besedica iter v imenu naše agencije v latinščini pomeni pot. Ime smo izbrali s posebnim namenom, saj želimo svojim strankam olajšati način iskanja izletov, potovanj in počitnic. Ne želimo, da greste “skozi trnje do zvezd”, ampak, da z našo pomočjo, izkušnjami in znanjem izberete oddih, ki si ga boste zapomnili in se ga boste radi spominjali še dolgo. Dovolite, da smo na poti “z vami”.

Svoje izzivov in doživetij polno potovanje smo začeli aprila 2017.
Od takrat skrbimo za počitniške spomine ter brezskrbna potovanja in izlete svojih strank.

Majhnost je naša prednost, saj se lahko v polnosti posvetimo željam in pričakovanjem strank ter poglobljeno svetujemo pri izbiri.

Prepričani smo, da lahko skupaj ustvarjamo dopustniške in popotniške spomine.
Pridružite se nam!

Trenutno se usmerjamo v pripravo in organizacijo enodnevnih izletov po Sloveniji in sosednjih državah ter v pripravo in organizacijo potovanj po Evropi. Poleg lastnih turističnih produktov pa posebno skrb namenjamo tudi svetovanju ter pomoči pri izbiri počitniških destinacij in namestitvenih objektov. V tem pogledu pogodbeno sodelujemo s številnimi domačimi in tujimi turističnimi podjetji, kar nam omogoča pripravo cenovno konkurenčnih ponudb.

Pri oblikovanju programov izletov in potovanj za razpisne in organizirane skupine se trudimo, da vsebina zajema širok spekter različnih elementov, ki potniku orišejo celostno podobo obiskane destinacije. Z vsebinami obiskanih krajev se usmerjamo v spodbujanje lokalnega okolja in sledimo nacionalni strategiji razvoja turizma. Posebnost naših programov je tudi skrbno načrtovana časovna razporeditev izleta ali potovanja.

Pri delu nas spodbuja skrb za kakovost v programe vključenih storitev, želja po vsebinsko polnih programih in celostna predstavitev obiskane destinacije. Poleg zanimivih krajev in z njimi povezanimi dogodki, pa skrbno izbiramo tudi vodnike. Vodniki so pomemben člen izleta oziroma potovanja, tako vsi naši izleti vključujejo turistično vodenje in ne zgolj spremljanja. Navdihujejo nas lokalne zgodbe, povezava s Slovenijo in prispevanje k razvoju doživljajskega turizma, hkrati pa z vsemi deležniki gradimo korekten posloven odnos.

Iskanje novega, navdihujočega in zanimivega, je danes nekaj povsem običajnega, če pa k temu dodamo še nekaj izkušenj, se lahko izoblikuje edinstveno popotniško doživetje.

Pridružite se nam!

Ajda Kljun, dipl. posl. in upr. v tur.,

je lastnica turistične agencije Iter in turistična vodnica z državno licenco, poleg tega pa tudi lokalna vodnica za Škofjo Loko in Ribnico ter licencirana virtualna vodnica.

Lepote Evrope in čarobnost raziskovanja je na začetku spoznavala preko izletov in potovanj s starši, vendar pa jo je vedoželjnost gnala naprej. Zaradi ljubezni do potovanj in spoznavanja novih kultur, je pravniške skladovnice knjig zamenjala za zgodovinske in filozofske. V času študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani je prosti čas namenila samostojnim potovanjem, po opravljenem državnem izpitu za turistične vodnike, pa je začela resneje razmišljati o vodniškem poklicu. Razmišljanja ter dolgoletno pridobivanje praktičnega in teoretičnega znanja so jo leta 2017 pripeljala do odločitve o svoji lastni agenciji, v sklopu katere še naprej uresničuje svoje sanje.